Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΡΑΣ: Με ποια πλευρά είστε κύριοι του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας;

ΡΑΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ / ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Με ποια πλευρά είστε κύριοι του Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας;
·  Εκπρόσωποι εργαζομένων ή αντιπρόσωποι της ιδιωτικής υγείας είστε;
Οι συνάδελφοι του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας έχουν μετατραπεί από εκπρόσωποι των εργαζομένων καθηγητών σε αντιπρόσωποι-Ντίλερ – Μεσάζοντες - στην ιδιωτική αγορά υγείας… 
Δεν θα είχουν ακούσει, φαίνεται, τη γνωστή ρήση από την παραβολή του άδικου οικονόμου: «Οδες δύναται δυσ κυρίοις δουλεύειν».
Μπορεί το σωματείο των καθηγητών να αναλαμβάνει, έναντι ποιας σκοπιμότητας, την ακύρωση των ψηφισμένων συνεδριακών θέσεων (ΟΛΜΕ) διεκδίκησης από το....
εκπαιδευτικό κίνημα για δημόσια και δωρεάν υγεία και περίθαλψη για όλους τους συναδέλφους και να ενισχύει με απροκάλυπτο τρόπο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο του Αγρινίου-ιδιοκτησίας της οικογένειας π. υπουργού της μνημονιακής συγκυβέρνησης; 

Λένε σε ανακοίνωσή τους, που κυκλοφορεί στα σχολεία ότι: «βρίσκονται σε ευχάριστη θέση» για αυτή τη συνεργασία, καθώς «οι ιθύνοντες του κέντρου ανταποκρίθηκαν θετικά στη γενικότερη πρωτοβουλία που αναπτύσσει το Δ.Σ. απευθύνοντας προσκλήσεις συνεργασίας σε επιχειρήσεις και φορείς»!!!
Δηλαδή το εμπορικό project τι άλλο περιέχει; Έτσι εννοούν το ρόλο του σωματείου; Αυτό είναι το νέο που εμφορεί η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ» (ΠΑΣΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΕΠΑΜ); Υπηρετούν και αυτοί τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της ΔΑΚΕ; Δυστυχώς και οι νεόκοποι της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ», που διολισθαίνουν (αυθαίρετα;) σε επικίνδυνους ατραπούς, προάγουν και με αυτόν τον τρόπο τον «συμμετοχικό κοινωνισμό» (βλέπε σύγχρονο ρεφορμισμό) με στόχο τους την αγωνιστική αδράνεια για διεκδικήσεις, όπως για πλήρη δημόσια δωρεάν περίθαλψη των ασφαλισμένων του δημοσίου. Ταυτόχρονα βάζουν πλάτη  για το «μπάσιμο» των εμπόρων της ιδιωτικής υγείας και μάλιστα ως βασικό πυλώνα, στις μπίζνες παροχής υγείας μεταφέροντας ένα ακόμα χαράτσι στις συναδέλφισσες/φους.

Εάν κάποιοι «εκπρόσωποι» των εκπαιδευτικών θέλουν να κάνουν δημόσιες σχέσεις - συνεργασίες με ιδιώτες κλινικάρχες - πρέπει να γνωρίζουν ότι τα σωματεία των εργαζομένων - που κατακτήθηκαν με αγώνες – είναι για να υπερασπίζονται τον κόσμο της εργασίας και τα δημόσια αγαθά σε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης,  δεν είναι για να συμφιλιώνουν τους εργαζόμενους με τους γύπες της αγοράς και να συμπράττουν με αυτούς που λυμαίνονται το χώρο της υγείας. 

 Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο καταβάλουν τεράστια ποσά για υγεία και περίθαλψη ενώ οι άνεργοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη, κάτι που το Δ.Σ. υποτιμά ή δεν έχει κατανοήσει.  Αντί να προστρέχει στην αγκαλιά αυτών, που κατάφεραν με την πολιτική που υπηρετούν να διαλύσουν το υποτυπώδες δωρεάν σύστημα υγείας της χώρας που υπήρχε και απαξίωσαν πλήρως τα δύο μεγάλα νοσοκομεία του νομού Αγρινίου- Μεσολογγίου, αν μπορούν ας οργανώσουν τον κλάδο για να αντιδράσει στη νέα λαίλαπα που έρχεται ή τουλάχιστο μην καταστρέφουν ότι έχει «χτιστή» με κόπο και πόνο και σκληρούς αγώνες των συναδέλφων μας.       

  
Αλήθεια δεν είναι υποκριτικό από πλευράς Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας να εκδίδουν ανακοινώσεις υπέρ της στήριξης των δημόσιων Νοσοκομείων του νομού, που παραπαίουν και από την άλλη να δραστηριοποιούνται στην εξασφάλιση πελατών στους διάφορους επιχειρηματίες της υγείας;  
Η φανερή έλλειψη προσανατολισμού στρατηγικής καθώς και οι χαμηλές συνδικαλιστικές προσδοκίες των παρατάξεων, που αποτελούν το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ,  και η άρνησή τους να συσπειρώσουν τον κλάδο για διεκδίκηση της Δημόσιας Δωρεάν Καθολικής Υγείας για όλους, επιλέγουν τον εύκολο δρόμο γι’ αυτούς της «παράλληλης» περίθαλψης των συναδέλφων στην ιδιωτική πρωτοβουλία! Δηλαδή όποιος έχει να πληρώνει θα βρίσκει γιατρό; Νέο δόγμα της νέας γενιάς των αντιπροσώπων μας;
Αυτό με τις προσφορές κάποιων επιχειρήσεων προς τους συναδέλφους, μας θυμίζει τους πατριωτικούς συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς, μετά τον εμφύλιο, όπου εξασφάλιζαν κάποιες προσφορές από τους γνωστούς τους εμπόρους (συνήθως συμπατριώτες τους), προκειμένου να συμπαρασταθούν στους φτωχούς μέτοικους συγχωριανούς τους!
Αυτό θέλουν να πετύχουν μέσα από τις «επιλεκτικές» συνεργασίες, που έχουν συνάψει, όπως μας πληροφορούν; Αυτό είναι το συνδικαλιστικό τους όραμα; Τέτοια υγεία-περίθαλψη και ασφάλιση θέλουν;  
Συνάδελφοι
Πρώτα του Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ και σε κάθε έναν χωριστά καθηγητή και καθηγήτρια, εάν δεν έχουμε στόχο να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε την επιστροφή όσων μας έχουν αρπάξει τα χρόνια των μνημονίων, για την πραγματική ανάκαμψη και να βάλουμε τέλος στην εξαθλίωσής μας δεν μας σώζουν οι  λίστες της ντροπής για πελατεία στους ιδιώτες, που και στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην οικονομική θέση που μας έφεραν!
Οι πρακτικές διαχείρισης της μιζέριας δεν αντιπροσωπεύουν τον περήφανο κλάδο μας, των σκληρών απεργιακών αγώνων του 79-80, του 1988, του 2000, του 2017 και του αγώνα που δεν έγινε το 2013, διότι αρνήθηκαν να υλοποιήσουν ψηφισμένες απεργίες αυτοί που σήμερα βρίσκονται στα πράγματα της ΕΛΜΕ. 
Από την άλλη δεν αρκεί να υπενθυμίζεις ποιες παρατάξεις αποτελούν το Δ.Σ. της Β’ ΕΛΜΕ, που αποφάσισαν αυτό το «αίσχος», ίσως για να υπενθυμίσεις  την «απουσία» σου από αυτό, πρέπει ταυτόχρονα με αυτοκριτική διάθεση να βγάλεις και τα συμπεράσματά σου γιατί έχουν επικρατήσει αυτοί οι αρνητικοί συσχετισμοί στη Β’ ΕΛΜΕ αν θέλεις να πείσεις και να μην ομφαλοσκοπείς, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στο πόπολο! 
Η γενικευμένη απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν, «χωρίς περίσκεψη χωρίς αιδώ», οι Έλληνες την καθημερινή βύθιση της χώρας τους σε μια ανείπωτη παρακμή, που εγκυμονεί τον κίνδυνο μιας καθοδικής σπείρας χωρίς τέλος, μια και δεν φαίνεται να ανακόπτεται μετά από πέντε χρόνια κρίσης, και η οποία αντίθετα μοιάζει να επιταχύνεται, είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Και, πλέον, οι αντιστάσεις, οι αντιδράσεις, το κουράγιο έχουν σχεδόν μηδενιστεί. Και η επόμενη πράξη του δράματος, διότι δυστυχώς θα υπάρξει, κινδυνεύει να μας βυθίσει βαθύτερα. Ή άραγε θα βρούμε τη δύναμη να αντιδράσουμε και να ενισχύσουμε και εμείς όσες δυνάμεις θέλουν ακόμα να αντιμετωπίσουν την παρακμή;
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχιστεί η γελοιοποίηση της ΕΛΜΕ, παρέλαβαν σωματείο δεν θα ανεχθούμε να το μετατρέψουν σε φιλανθρωπικό σύλλογο.
Ο κάθε συνάδελφος οφείλει να πάρει θέσει. Τα δικά του δικαιώματα εκχωρούνται!

Αγρίνιο 4-4-2015
 Από τη ΡΑΣ

1 σχόλιο :

  1. Τι έγινε;;; Θα γίνει η ΕΛΜΕ σας και συνέταιρος σε επιχειρήσεις για να στηρίξει την υγιή επιχειριματικότητα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, όπως αρμόζει στο χώρο-χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.
(«Δεν δημοσιεύονται σχόλια χυδαία και υβριστικά, καθώς και ανώνυμες καταγγελίες και χαρακτηρισμοί κατά προσώπων ή φορέων που δεν τεκμηριώνονται.”)